Pentru Haiduci!




miercuri, 23 septembrie 2009

Horse Art (Part III:Drawings)

Acum am ajus la partea mea preferata, probabil pentru ca cateva dintre prietenele mele iubitoare de cai sunt foarte talentade in acest departament, asa ca doamnelor si domnilor...
*Horse drawings:
Dodo (A.K.A. Ispas Ionascu Doroteea: ) si ei ii oferim primul loc in aceasta sectiune pentru ca e cea mai talentata persoana pe care o cunosc si pentru ca merita tot succesul din lume. Sa nu te lasi de treaba!!!
1.
2.
3.
4.
5.
6.

hmmm...Si acum, ce spune-ti , seamana?
7.


In continurae sa stiti ca sunt foarte multe persoane talentate pe Terra si deci, eu nu m-am putut hotara la nimeni care sa o urmeze pe Dodo, asa ca pun niste desene fara nici o ordine.
Daca voi stiti vre-un artist care merita mentionat separat, nu fiti timizi !!!:P
8.
9.


10.
11.


Acum, exista o metoda mult mai moderna de a desena caluti. Aceasta metoda nu mai implica ca in zilele bune un creion HB (sau ma rog...) ci un creion optic, un laptop si mult talent.

Din nou prima va fi Dodo:
12.
13.
14.
15.
16.
17.
18.


Si din nou nu o sa continui cu nume... Ci doar cu imagini( luate de pe www.howrse.com si www.devianart.com):
20.
21.
22.
23.
24.
25.


Si in final va rog alegeti un preferat si lasati un comment cu numarul lui + DE CE? (Incercati sa alegeti din ambele categorii)

XOXOXOXO

luni, 14 septembrie 2009

Caii din Delta Dunari noastre

Stirea adusa in atentia noastra, iubitorilor de cai, din saptamana aceasta este ca "Caii din Delta Dunarii, aflati concentrati in numar foarte mare in zona Rezervatiei Letea au inceput sa fie adunati si dusi la abator, afara din tara!!!"
Sunt constienta ca e cam din senin si ca posturile de televiziune din Romania inca nu au difuzat nimic din cele sunse mai sus, dar asta e SCOPUL acestui post si a celor spuse de mine.
Lucrul pe care il urmarim este sa facem publica situatia acestor cai si sa ii salvam de la morte.
Pretextele invocate pentru a extermina caii sunt : faptul ca ar distruge specii rare de plante din Rezervatia Letea si ca ar fi multi infectati cu virusul Anemiei Infectioase Ecvine.
Se pare ca desii caii sunt scosi vinovati, adevaratele deunatoare din aceasta rezervatie ar fi bovinele lasate libere si de asemenea caii nu dau nici un semn ca ar fi bolnavi sau infestati cu anemie.

"Calutii din Delta sunt o populatie unica, de o mare complexitate si cu un comportament uimitor... Ar fi maaare pacat sa ramanem si fara ei !!!"









miercuri, 2 septembrie 2009

Horse Art (Part II:photography)

Acum trecem la un Topic mult mai variat si mai complex, fotografia.
*Horse photography:
Nicole Clare Emanuel






Martina Gates



Len Marks


Scott Trees


Tim Flach




Bob Langrish



And that's all folks ...
Cam atat am reusit eu sa gasesc cu ajutorul lui Mister Google, asa ca daca mai stiti si altii, nu va rusinati si dati-mi sugestii :P

si acum din nou intrebarea magica...Care e preferatul vostru si de ce???

Horse ART (Part I: Paintings)

In ultima vreme se pare ca echitatia si caii sunt la moda, ii vedem in reclame, filme, publicitate, banner-e, fotografii, etc...stiti voi ce vreau sa spun.
Ma gandeam sa adun toate aceste dimenii intr-un "new post" aici. Asa ca, sa vedem ce am gasit:

*
Horse paintings:
George Stubbs a fost un pictor englez, considerat unul dintre cei mai importanţi pictori britanici ai secolului al XVIII-lea, renumit mai ales pentru imaginile reprezentând cai. Adevarata sa educatie provenea din asidua studiere a anatomiei animale care i-a permis să-şi picteze subiectele cu o acurateţe extraordinară. După ce şi-a început cariera ca portretist, Stubbs s-a mutat la Londra, unde şi-a câştigat o reputaţie unică printre iubitorii de cai. Asaltat de comenzi pentru lucrări înfăţişând cai, Stubbs şi-a făcut totuşi timp pentru a-şi lărgi repertoriul. A realizat scene rustice pline de farmec,portrete pline de stil şi lupte de animale sălbatice experimentând inclusiv noile tehnici de gravură şi smălţuire. Ultimul său proiect, pe care l-a început în jurul vârstei de 70 de ani, a fost un îndrazneţ studiu comparativ al anatomiei umane si animale.






Se pare ca sunt destul de multi pictori "vestiti" pentru lucrarile lor cu cabaline, astfel...

Dagmar Anderson



Carole Andreen-Harris



Megan Burford


Debbie Dunbar



Dee Dee Murry (haha :P ce nume :P)


Theodore Gericault


Leonid Afremov, Tocmai l-am descoperit cu ajutorul unei prietene, nu asa ca sunt superbe?




Edgar Degas


Cam atat pentru azi, ca oricum v-am plictisit.
Dar spuneti-mi care dintre cei 7 artisiti de mai sus va atrage mai tare?