Pentru Haiduci!




luni, 14 septembrie 2009

Caii din Delta Dunari noastre

Stirea adusa in atentia noastra, iubitorilor de cai, din saptamana aceasta este ca "Caii din Delta Dunarii, aflati concentrati in numar foarte mare in zona Rezervatiei Letea au inceput sa fie adunati si dusi la abator, afara din tara!!!"
Sunt constienta ca e cam din senin si ca posturile de televiziune din Romania inca nu au difuzat nimic din cele sunse mai sus, dar asta e SCOPUL acestui post si a celor spuse de mine.
Lucrul pe care il urmarim este sa facem publica situatia acestor cai si sa ii salvam de la morte.
Pretextele invocate pentru a extermina caii sunt : faptul ca ar distruge specii rare de plante din Rezervatia Letea si ca ar fi multi infectati cu virusul Anemiei Infectioase Ecvine.
Se pare ca desii caii sunt scosi vinovati, adevaratele deunatoare din aceasta rezervatie ar fi bovinele lasate libere si de asemenea caii nu dau nici un semn ca ar fi bolnavi sau infestati cu anemie.

"Calutii din Delta sunt o populatie unica, de o mare complexitate si cu un comportament uimitor... Ar fi maaare pacat sa ramanem si fara ei !!!"









3 comentarii:

  1. e bine de stiut ca avem cai in romania,care merita apreciati si ajutati, nu o sa miste nimeni niciun deget,in schimb buzele da. si in "nimeni" sunt inclus si eu, pentru ca nu stiu ce si cum sa fac !

    RăspundețiȘtergere
  2. Motivul cu anemia infectioasa este acoperirea mafiei exporturilor de cai in complicitate cu veterinarii. Au fost luati caii cei mai frumosi si sanatosi de langa stapanii lor, prin toata tara. Degeaba se incearca demascarea, contraanalize, etc. Cand se ajunge la un nivel prea inalt devine suparator si se musamalizeaza. Ramai singur cu paguba. Cred ca singura solutie e sa fie inmultiti caii in asa masura ca sa-i potoleasca...

    RăspundețiȘtergere
  3. Semnati petitia pentru oprirea masacrului din Delta noastra aici: http://www.thepetitionsite.com/6/save-the-horses-in-the-Danube-Delta/ multumesc

    RăspundețiȘtergere