Pentru Haiduci!




sâmbătă, 12 decembrie 2009

Continuare...A gandurilor mele

Constat ca poate, incet, incet tara noasra se schimba; desii nu dramatic si vizibil dar la nivel micro oamenii incep sa vada caii ca fiinte nobile, elegante si puternice.

Sportul ecvestru e pe cale de a-si primii pulsul de mult pierdut !!!

Unul cate unul cluburile de echitatie si plimbari in natura calare rasar ca ciupercile dupa ploaie, dand tuturor doritorilor sansa de a incerca sa practice sportul ecvestru.

Revin la o veche intrebare: In orice tara, chiar si romania, trebuie privit calul ca pe o treapta inferioara Daciei 1300???

El ar trebui sa fie oglinda noastra catre viitor, prin el sa se poata citii evolutia poporului si a omului de la Neantherthal pana la omul modern de azi, nu in ochii lui sa se oglindeasca saracia si degradarea noastra.

Chiar daca caruta si hamurile noastre sunt uzate si pline de transpiratie, ele nu arata numai munca depusa de un suflet cald si nobil. Ele nu trebuie neaparat sa descrie starea de suferinta a acestuia, nu daca el are parte de tot rasfatul cand ajunge acasa si munca e gata.

Calul este ca o poezie, o imbinare perfecta de cuvinte care rimeaza si au un ritm aparte. Acest ritm face ca nobilul cal sa atraga de partea sa mii de suflete in fiecare zi, suflete care chiar si intr-o clipa si-ar da viata pentru el.

Spun asta din experienta proprie si cu cea mai mare usurinta:

Calul este si va fi cea mai de pret comoara pe care omul a furat-o de a natura!!!



2 comentarii:

  1. Urmaresc destul de des blogul tau si imi place ce postezi. Impartasim aceeasi frumoasa pasiune: calul!
    Sper ca imi permiti sa-ti fac cateva observatii de forma: nu este nevoie sa faci atata exces de "i" (desii, primii) si "Romania" poti s-o scrii cu r mare. Asta numai daca nu ai vrut intentionat sa faci acest lucru. Cred ca este corect si asa, avand in vedere starea jalnica in care ne aflam.
    Iar daca te referi la romanasii nostri, ei saracii au (am) ramas tot in "Neandertal" (cand vine vorba de cai!!!).
    Sper sa ramanem prieteni in continuare! :)
    PS Chiar nu este nevoie sa lasi postat comentariul meu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Excesul de "II" de face din copilarie, e un fel de "trade mark", desii (:P) daca te deranjeaza voi incerca sa ma abtin , serios :P

    Romania, romania scriu cum simt pe moment.

    Nu am dc si nici nu voi sterge nici un comentariu pe care il primesc deoarece orice cuvant scris este constructiv, asa ca doresc cat mai multe critici.

    P.s: una dintre cele mai mari defecte ale mele este ca scriu exact ce simt in momentul in care simt si astfel articolele sunt gata in max 30 de min; daca incerc sa le corectez starea de spirit nu mai e aceeasi si modific continutul initial ... Sper ca intelegi...

    RăspundețiȘtergere