Pentru Haiduci!




sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Ce am invatat azi! Part II

Examenul trunchiului :
-trunchiul trebuie sa aiba forma de paralelipiped
-pentru o conformatie PERFECTA cele patru laturi, formate de trunchi, membre anterioare, membre posterioare si sol, trebuie sa simbolizeze un patrat perfect.
-greabanul trebuie sa fie pe o linie dreapta cu baza cozii.

Examenul membrelor :
-la examenul pe suprafata de contact tare (asfalt, etc.) raspunde componenta dura (oasele), astfel pot fi determinate schiopaturi provocate de aceasta comp.
-la examenul pe suprafata moale (iarba, etc.) raspunde componenta moale (muschii, ligamentele), astfel pot fi determinate schiopaturile de la acest nivel.


Adevarata poveste a cailor din Delta Dunarii

In seara aceasta mi-am readus aminte de caii salbatici de la noi din tara, si ce se poate intampla din neglijenta sau nepasarea oamenilor.
Mi-am adus aminte cum politica face caii bolnavi de anemie infectioasa, si cum le pune in spate distrugerea padurilor protejate, lucruri mai mult sau mai putin adevarate.
Mai jos am pus filmul creeat de domnul Mugur Pop, cu si despre caii din Delta. Va indemn sa il urmariti, sa aveti rabdare si sa "donati" cateva minute unor animale care sunt simbolul nostru: al oamenilor asupriti si deselati de munca si nivelul de trai; dar care regasind libertatea fizica o descopera si pe cea psihica!

Sper ca atat la propriu cat si la figurat filumul acesta sa va puna pe ganduri, cum m-a pus si pe mine!
Link film!