Pentru Haiduci!




vineri, 28 august 2009

Intelegere/respect/supunere

Ultimele cateva excursii calare m-au pus pe ganduri si m-au facut sa ma intreb. Unde e granita dintre iubirea pentru calul tau si respectul/supunerea pe care el ti-o arata, cum e proportionalitatea dintre cele doua? Sunt legate?

La inceput imi iubeam calul, ii ofeream totul si acceptam orice din partea lui, orice actiune era suportata, buna sau rea. Chiar si in relatia dintre doua persoane care se iubesc, daca unul dintre ei greseste, celelalt ii gaseste o scuza: “S-a speriat de…, nu e vina lui” sau “de ce strigi la el, ca nu a vrut sa…”
Am ajuns insa sa “sufar” pentru libertatea pe care i-o ofeream. In cazul cailor in special respectul din partea lor trebuie dobandit, nu ne putem astepta ca un cal sa faca ce ne dorim, sa treaca prin foc cum s-ar spune, daca nu ii dovedim ca avem incredere in propriile actiuni si gandiri. Daca ne intrebam sincer, care din noi s-ar lega la ochi si s-ar lasa condus de cineva printr-o padure, pasune sau munte? Nu cred ca sunt multi doritori.
Si atunci, (adica acum nu de mult pentru mine) ne dam seama ca orice sentiment si actiune este redata prin comportamentul calului nostru.

Acum, am si eu curajul sa afirm ca INCEP sa imi controlez calul, chiar daca el ma supune unor incercari grele, incerc si sper sa reusesc sa le depasesc.
Spre exemplu, inainte, daca intalneam un sant nu il saream de frica si neincredere, frica atat pentru mine cat si pentru cal si neincredere in puterea de a ajunge pe celalalt mal in siguranta, desii pana la urma tot trebuia si atunci saritura nu era reusita deloc. Acum, abea astept sa intalnesc cel mai mic obstacol ce trebuie (sau nu) depasit, ca sa imi testez curajul, si increderea lui in mine, Functioneaza.

Asa deci, respectul si supunrea unui animal, indiferent de animal, se castiga. Nu putem avea pretentia ca vre-o vituitoare de pe Terra sa se increada in puterile noastre daca noi insine nu suntem convinsi de taria lor.

Va las astfel cu un sfat, fiti FERMI, PUTERNICI, CURAJOSI si INDRAZNETI si astfel ve-ti ajunge pe Everest!!!

miercuri, 19 august 2009

Intalnirea Calaretilor

Hey hey...
Weekendul acesta am organizat prima intalnire a calaretilor din tara noastra, reusind sa ne intalnim, nu mai mult nici mai putin de 17 persoane si un catelus tare entuziasmat :P
Asa deci, ne-am intalnit cu totii samabata 9 august, la locul de cazare, in Lunca Bradului, Jud. Mures, si am pornit a doua zi in munti pentru 2 nopti.
Totusi stiu ca imaginile fac cat 1000 de cuvinte si atunci nu va retin cu vorbe in zadar, las aparatul foto sa ne spuna povestea cu speranta ca la anu ne vom inmulti.

Pentru prima impresie va arat pozele de pe aparatul meu (urmand apoi, in functie de ce voi primii sa vedeti aventura si prin ochii altor participanti)


Poze de la Mathe: (care spune ca i-a fost lene sa faca poze, desi sunt superbe)





Si acum, cele mai "umblate" poze, pentru ca autorul lor, Dan (Ajutat de Orsi) a mers pana departe ca sa m-i le poata trimite:





Dupa multiple probleme cu messengerul si puterea de upload/download....Am reusit sa pun mana si pe pozele INDIANULUI din Pitesti...Doamnelor si domnilor, va prezint ... :




Si tot de la aceeasi sursa am mai primit si o gramada de filmulete:
http://www.youtube.com/watch?v=nZlVWYNwfVc
http://www.youtube.com/watch?v=97rdhFZpTmI
http://www.youtube.com/watch?v=EPe9VCSrSJg
http://www.youtube.com/watch?v=WiYjXrP5KLU
...Etc...Le gasiti pe toate de aici (in total 16).

vineri, 14 august 2009

Si acum sunt...3 negri mititei!!!!

HAha, da, in seara cand ne-am intord de la Lunca Bradului cu calaretii una din iepele care a fost cu noi, Loli, ne-a adus un mic cadou. Asa ca, pana acum putem numara 3 mici iepe in devenire, 2 ponei si un metis de iapa si armasar de ponei ...:P
Si acum iata starurile din editia aceasta:


Si acum, ce fac poneii cand ploua??? (Se retrag si fug)


Ce face calul dupa ce ploua? Imita un elefant care vrea sa scape de muste...


Un negru mititel fuge dupa mama lui (are mai putin de o saptamana)


Si acum, mezina familiei, de doar 2 zile...



miercuri, 5 august 2009

Un + aparut in familia noastra

Desii am absentat ceva vreme, azi am hotarat sa fac poze :)
Asa ca va prezint familia noastra extinsa pe data de 05.08.2009 alaturi de noua aditie: